Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/3/musikcompagniet.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-1/includes/builder/functions.php on line 5058 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/f/3/musikcompagniet.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-1/includes/builder/functions.php on line 1528 Niels Hausgaard 2019 – Tryk Min Danske Hånd” | MusikCompagniet

Niels Hausgaard, hvorfor TRYK MIN DANSKE HÅND?

Jamen, håndtryksdebatten for pokker – den er da sjov. Vi må jo glæde os over, det sjove der er.

Hvorfor er det sjovt?

Havde vi f.eks. været hunde, skulle vi alle tvinges til at snuse hinanden bagi og slikke hinanden i mundvigen. Det er da sjovt.

Vi er jo ikke hunde…

Nej.

Er du ikke bange for at støde nogen?

Nej.

Synes du, det er god stil med Dannebrog på din plakat?

Jeg er ikke ret sentimental. For mig er et nationalt flag fint til højtider og i bordbomber, men det er også et stykke stof, der er badet i meget blod.

Har du overhovedet ingen nationalfølelse?

Jo da. Jeg er lykkelig over, at jeg tilfældigvis er født i Danmark og ikke i Liberia. Her har jeg rod, her fra min verden går – men nationalist, det er jeg ikke.

Hvad forstår du ved nationalisme?

Nationalisme er, ifølge ordbogen, pervers dyrkelse af det nationale. Det må være det nationales værste fjende. Nationalismen skal latterliggøres, hånes og bekæmpes, hvor vi møder den.

Handler showet kun om det?

Langt fra, men det var det, du spurgte ind til.

Er der noget, du gerne vil tilføje?

Synes du ikke, jeg har sagt nok?

Jo.